Hívjon bizalommal: (+36) 20 589 6780

Először képzelt betegnek hitték – Itthon meggyógyították


 >> Cikk megtekintése eredetiben az ikonra vagy a képre kattintva (JPG formátum)

Helyben olvasáshoz:

Kecskeméten, a petőfivárosi Szirom utcában feltűnően sok személyautó várakozik az egyik ház előtt. Itt lakik és rendel Teleky Sándor természetgyógyász, akit csontkovácsnak vagy csodadoktornak is mondanak, bár nem doktor. Híre nagy, az ország minden tájáról felkeresik.

A váróban ülők csendes beszélgetéséből kiderül, mindegyik orvosnál kezdte: a karcagi nyugdíjas néni csakúgy, mint a fővárosi főorvos, vagy a debreceni számítógépes szakember. A jelenlegi páciensek között azonban alighanem a svájci állampolgár, T.-né a legérdekesebb.

Élvezhetném a kellemes életet

Történetét szívesen elmesélte, hiszen biztos volt abban, hogy akár többféle tanulsággal is szolgálhat. Nevét azonban nem kívánta a nyilvánosság elé tárni.
- Tíz évvel ezelőtt disszidáltunk Kalocsáról a férjemmel és a hat- és kilencéves gyerekeinkkel - kezdte -, egyszerűen nem jöttünk haza a svájci nyaralásból. Lakást hagytunk itt, teljes bizonytalanra maradtunk ott. Óriási kockázatot vállaltunk, de a szerencse mellénk szegődött. Most már olyan az életünk, amilyent kívántunk magunknak, amiért elmentünk itthonról. Élvezhetném, ha nem lennék beteg. Problémám alapja az, hogy nyitott gerinccel születtem, bár emiatt különösebb gondom nem volt korábban. Disszidálásunk évében szánkóbaleset ért Svájcban. Attól kezdve terheléskor fájt a hátam, s fokozatosan romlott a közérzetem. Ám hiába mentem orvostól orvosig, nem találták panaszaim okát. Már- már képzelt betegnek könyveltek el, pedig pszichés problémám se volt, ami ezt a reakciót indokolta volna. Végül tavaly egy igen precíz röntgen, a computer-tomogram megmutatta, hogy gerincsérvem van. Megoperáltak, de a rosszulléteim maradtak. Mivel a nyakamnál is találtak degenerációt, ami a gerincsérv miatti rossz tartástól alakult ki, az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy ez okozza a fejtolulást, szédülést, hányingert. De mindannyian arra akartak rábeszélni, hogy tanuljak meg ezzel együtt élni, mert a műtét nagyon veszélyes, meg drága is. Mondták, hogy ezt az operációt csak akkor fogják elvégezni, ha már nincs más választás: ha már fellépnek a bénulási tünetek.
- Nos, ha addig nem volt lelki problémám, ettől a kilátástól lett. Közben tovább romlott az állapotom, emésztési, vizeletkiválasztási problémáim támadtak, zsibbadt a lábam. Mentem kiropraktikushoz, egy másik akupunktúrával próbálkozott, sikertelenül. Ilyen kétségbeejtő helyzetben voltam, amikor az itthoni rokonaim figyelmembe ajánlották Teleky urat. Nem hittem, hogy segíteni fog, de nemigen volt vesztenivalóm. Előbb mégis egy híres professzort kerestem fel Pesten, a baleseti klinikán. Ugyanazt mondta, amit a svájci kollégái. így mégis csak eljöttem Kecskemétre.

Nem kell bizonyítani

T.-né megengedte, hogy kezelés közben felvételt készítsünk róla. Amikor levetkőzött, meglepve láttam, hogy egyenes a tartása.
- Nem lehet észrevenni a betegségét - jegyeztem meg, amihez Teleky Sándor csak annyit fűzött:
- Nem ilyen volt három hete.
- Az első két kezeléstől jobban éreztem magam - folytatta T.-né. - A harmadik után visszatértek rosszulléteim. Ekkor Teleky úr úgy döntött, hogy először a nyaki betegség okozóját, a gerincproblémát fogja megszüntetni. A röntgenfelvételekből megállapította, hogy a műtét helye fölött két másik sérv van kialakulóban. Amióta a gerincemet kezeli, egyre jobban vagyok már a lábam sem zsibbad.
- Úgy érzi, meggyógyul?
- Nem tudom, de tény, hogy ilyen hatást eddig semmivel sem értek el nálam. Igaz, nagyon fájdalmas a kezelés, nem is bírom ki szó nélkül. Most még egyszer jövök, azután utazom Svájcba. Ha szükség lesz rá, újabb tíz kezelésért később visszatérek.
- Hogyan számol majd be kezelőorvosainak?
- Úgy jöhettem haza, Magyarországra, hogy a svájci biztosító hajlandó volt táppénzre venni. Mintegy megelőlegezték nekem a bizalmat. De nem tudom, hogyan bizonyítom, hogy itthon valóban gyógykezeltettem magam. Ha nekem nem is hinnék el, hogy jobban vágyok, remélem, a röntgen megmutatja a változást.
Visszautazása után egy héttel felhívtuk svájci otthonában T.-nét. Kérdésünkre azt válaszolta: egyértelműen jól érzi magát. Gyógyulása - legalábbis jelenlegi állapotában - nem szorul bizonyításra. Átvilágítás nélkül is észlelhető.

Almási Márta